Kiemelt hirdetések

Aktuális

Nem kell adókártya a családi adókedvezményhez

Nem kell jövő januártól a gyerekeknek adóazonosító ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezményt érvényesítsék a szülők - jelentette be Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője azután, hogy egyeztetett a Nagycsaládosok Egyesületének képviselőivel. A Magyar Nemzet korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy 2016-tól kizárólag olyan gyerek után lehet igénybe venni családi adókedvezményt, akinek van adóazonosító jele.
A Magyar Nemzet nemrég arról számolt be hogy roham indult a hivatalokban azért, hogy a gyerekeknek adókártyát igényeljenek a szülők. A lap szerint több százezer családnak is szüksége lehet az igénylésre, ugyanis 2016-tól kizárólag olyan gyerek után lehet kérni a családi adókedvezményt, akinek van adóazonosító jele.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása alapján a 2005 után születettek automatikusan kaptak adóazonosító jelet, előtte viszont csak akkor adott ki ilyet a hatóság, ha külön kérte a szülő. Adókártya pedig csak a 2008 után születettek esetében járt, és náluk is lehettek kivételek.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban az M1 hírműsorában cáfolta, hogy januártól a gyerekeknek adóazonosító kell ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezmény igénybe vehető legyen. A szükséges jogszabály-módosítást ősszel kezdeményezik a parlamentben.

" A miniszterelnök kérésére egyeztettem a nagycsaládosok képviselőivel, akik egyértelműen felesleges, bürokratikus lépésnek gondolják a kötelező adóazonosítót. Ezt a véleményüket mi tiszteletben fogjuk tartani, ami azt jelenti, hogy a Fidesz-frakció a kormánnyal együtt kezdeményezni fogja ősszel ennek a szabálynak a módosítását. Tehát marad minden változatlan, nem fog kelleni 2016. január 1-től a gyerekeknek adóazonosító jel, ahhoz, hogy a gyerek után járó családi adókedvezmény igénybevehető legyen."

Jelenleg 800 ezer gyereknek hiányzik az adóazonosítója.
(forrás: inforadio.hu)

Copyright © 2011 Láng Nikolett.
Minden jog fenntartva.